Background Image

Caminada per Aubèrt, Vila i Arròs

Aubèrt, Lleida
Especificacions
Dificultat:facil Desnivell:180m Durada:1h 40' Tipus de recorregut:Circular
Un recorregut que transcorre des de la vila d’Aubèrt a Vila i acaba a Arròs. A la tarda la majoria del recorregut és bastant assolellat, serà més agradable de matí o, potser, reservar-lo per alguna de les tardes araneses de cel cobert i ambient fresc.
Església del Roser

Església del Roser

Sortim de la plaça principal d’Aubèrt, dominada per la petita església romànica del Rosèr (s. XII) amb el seu esvelt campanar del s. XVIII, i seguim pel carrer Major, on trobem l’antic safareig del poble, junt a una font.

Abans d’abandonar el poble trobem l’església de Sant Martí, la construcció de la qual es remunta al segle XIII. Ja a la carretera que puja a Vila, buscarem el sender que remunta creuant diferents trams de la carretera.

A Vila (al que arribarem al cap de 30-40 minuts) podem dedicar uns minuts a passejar per algun dels seus carrers per continuar, novament, per la petita carretera asfaltada direcció Arròs (956m), que gaudeix de bones panoràmiques, arribant amb un tranquil passeig a la part alta del poble (de 20-30 minuts).

Abeurador en Çò deth Senhor

Abeurador en Çò deth Senhor

Busquem la casa senyorial Çò d’Ademar (més coneguda com Çò deth Senhor), convertida ara en l’Arxiu Històric del Conselh Generau d’Aran. Al costat podem veure-hi el safareig tradicional.

A l’altre extrem del carrer, trobem l’església de Santa Eulària amb una bella torre octogonal, que soprèn per no tenir la característica coberta en agulla dels campanars aranesos.

Darrera l’església prendrem el camí que descendeix de nou fins el poble d’Aubèrt, trigant uns 20-30 minuts més.

Facilitats
Primavera Estiu Tardor Hivern Fàcil Rural
Cap opinió

Cal que estigueu identificats per deixar un comentari.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contacta-hi ara
No teniu permís per registrar-vos

La reinicialització de la contrasenya s’enviarà al vostre email