Background Image
Cap al nord, a quasi 1.500m d’altitud trobem Bagergue penjat en una terrassa natural rodejada de ferotges prats i boscos densos, amb bones vistes sobre la vall de riu Unhola.

En concordança amb l’entorn, també el poble guarda el sabor muntanyenc. L’església de Sant Feliu llueix vestigis romànics, un Crist de transició del romànic al gòtic i un altar amb talles preromàniques. De línies primitives romàniques, amb diverses reformes i ampliacions al 1524, amb un campanar de torre quadrada. En el seu interior hi ha un Crist molt primari del período gòtic de transició que expressa molt dolor en el rostre, amb el cap coronat d’espines i el cos flagel·lat.

També va tenir una antiga església dedicada a Sant Esteve, inicialment romànica del segle XIII, que va tenir transformacions i es substituí l’àbsis semicircular original per un presbiteri quadrat, afegint-hi capelles, una sacristia i un campanar.

Compta, també, amb un museu etnològic privat, Eth Corrau, amb 2.500 objectes antics relacionats amb la vida quotidiana.

Aigües amunt el riu Unhola, un quilòmetre de passeig amè entre bells paratges condueix cap a l’ermita de Santa Margarida, on acudeixen en romeria la gent de la Naut Aran el dia 20 de juliol.

A la capçalera del riu s’hi troben els llacs Liat, Montoliu i Mauberme, basses d’origen glaciar amb una escenografia sobèrbia d’alta muntanya, domina pel Tuc de Mauberme (2.880m).

Cap opinió

Cal que estigueu identificats per deixar un comentari.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bagergue, Lleida

Obtingues indicacions
Perfils Socials
Contacta-hi ara
No teniu permís per registrar-vos

La reinicialització de la contrasenya s’enviarà al vostre email