Background Image
Ermita de Sant Roc, Bossòst, Lleida
Especificacions
Dificultat:moderada Desnivell:380m Durada:3h Tipus de recorregut:Circular
Aquest itinerari proposa una ruta entre els pobles de Bossòst i Les. A l’anada, per l’Eth Camin de Paliàs, per la zona de muntanya coneguda com Malh Blanc, amb vegetació variada, predominant els avellaners i bedolls i, en canviar de vessant, més ombrívol, faigs.

Destaquen les vistes cap a la Serra deth Montlude i la Montanha d’Uishèra.

La tornada és per la vall, al costat del riu Garona, per un camí obert i còmode.

La proximitat amb la frontera ha portat aquestes poblacions a tenir vincles històrics i comercials amb França, que encara perduren.

Des de la Plaça dera Glèisa de Bossòst se segueix el Carrer Major fins a l’ermita de Sant Ròc. Es continua recte fins trobar una marca groga.

S’ascendeix per un camí empedrat, sec i assolellat. De pujada es troben diverses bifurcacions que s’agafen a l’esquerra (alguna convergeix). Es puja per una rampa empedrada amb barana de fusta i es passa una font.

El camí s’estreny o eixampla pel traçat de nous accesos a bòrdes.

Es creuen dos rierols, creuat el segon s’arriba a una borda que es troba a mà esquerra i que s’identifica per dues grans pedres col·locades en la pista d’entrada.

Just darrera d’aquesta es torna a agafar el sender que, poc evident, fa ziga-zagues i guanya ràpidament alçada per un bosc d’avellaners.

Els avellaners, que es troben en la majoria d’itineraris, per la seva duresa i flexibilitat foren àmpliament utilitzats en aquesta vall per confeccionar tot tipus de cistelleria.

Es puja un últim tram de corbes i el sender continua flanquejant pel bosc de faigs. Passades unes velles quadres es descendeix creuant diversos rierols.

Una bòrda envaïda per la vegetació marca el límit del bosc. S’agafa la desviació a la dret s’arriba al Pònt de Serís de ciment, i travessant la pista ampla es baixa pel camí del centre per una rampa empinada.

El terme “bòrda” defineix les construccions de dins i fora del poble que a l’hivern s’utilitzaven com a paller i estable pels animals i, a l’estiu, les de muntanya, com a resguard per a viure quan el bestiar pasturava a la muntanya.

S’entra a Les pel Carrer Benqué. Es creua la N-230 i s’atravessa el riu Garona. A mà dreta es voreja el riu passant per la residència de Les, un parc i un càmping per seguir les marques vermelles i blanques del G-211, el “Camin Reiau” que, recorrent la Garona, porta a Bossòst.

Facilitats
Primavera Estiu Tardor Hivern Moderada Rural
Cap opinió

Cal que estigueu identificats per deixar un comentari.

Ermita de Sant Roc, Bossòst, Lleida

Obtingues indicacions
Contacta-hi ara
No teniu permís per registrar-vos

La reinicialització de la contrasenya s’enviarà al vostre email