Background Image

Caminada per Garòs, Casarilh i Escunhau

Garòs, Lleida
Especificacions
Dificultat:facil Desnivell:80m Durada:45' Tipus de recorregut:Linial

Aquest passeig transcorre entre tres pobles: Garos, Casarilh i Escunhau.

Des de la plaça de Garòs ens dirigim pel carrer de l’esquerra que ens condueix a l’església. En aquest carrer descobrirem múltiples elements atractius i nombroses façanes amb portals o finestres gòtiques i renaixentistes.

Sant Julià

Sant Julià

Poc després trobem el recinte que allotja l’església de Sant Julià amb la seva imponent torre campanar del s. XVII. La robustesa i l’emplaçament de la torre, així com la interessant porta clavetejada que té l’església evidencien la funció defensiva que en altres temps tingueren.

Seguint pel camí que neix a l’església, arribarem a la necròpolis deth Haro, la fase més antiga de la qual correspon a enterraments del s. V d. de C.

Des de Garòs és interessant observar com s’amplia la panoràmica de les muntanyes: mirant cap a Baqueira, el Baciver se’ns presenta molt atractiu.

Continuant el sender al fons destaquen les siluetes dels cims de Montcorbison, Comasalien i Roca Tolosa. Creuem el barranc de Cal i baixem fins creuar un pont sobre el riu Garona arribant a la població de Casarilh, on descobrirem la seva calma i encant d’antigues bordes i portals igualment centenaris.

Seguint les indicacions del GR, en direcció a Vielha, passem per davant l’església de Sant Martín, on a la base del campanar podem veure un gran bloc de pedra llaurada, pertanyent a la primitiva església.

Continuem pel mateix camí i al primer encreuament girem a l’esquerra deixant el GR. Creuem la carretera C-28 i entrarem al poble d’Escunhau. Un cop a la plaça trobem la Casa de Peir Joan, considerada la casa més antiga de la Val d’Aran, per una data inscrita a la façana que s’ha interpretat com 1397, tot i que les característiques arquitectòniques de l’edifici obliguen a pensar millor en el 1597. El portal i les finestres són renaixentistes.

Seguint el mateix carrer i buscant la part alta del poble arribem a l’església romànica de San Pèir, amb una portalada profusament llaurada i una bella pila baptismal en el seu interior (s. XII).

El retorn a Garòs pot fer-se amb autobús de línia, que podrem agafar a la C-28.

Facilitats
Primavera Estiu Tardor Hivern Fàcil Rural
Cap opinió

Cal que estigueu identificats per deixar un comentari.

Contacta-hi ara
No teniu permís per registrar-vos

La reinicialització de la contrasenya s’enviarà al vostre email