Background Image
descobreix com l'aigua ajudava a moldre el gra i a treballar la fusta Mòla de Salardú, 25598, Salardú, Lérida, Espanya
Truqueu-nos 973 64 18 15
1 de juliol a 16 de setembre de dilluns a dissabte d'11-14h 18 de setembre al 30 de juny visites concertades Tancat diumenges, 1 i 6 de gener, 17 i 25 de desembre info.museu@aran.org
Especificacions
Visites guiades Venda d'entrades
A la Val d’Aran i en el conjunt de les terres pirinenques l’aprofitament del capdal del riu s’utilitzà durant molts segles com a font d’energia, la Mola de Salardú n’és un exemple.

La força motriu de l’aigua accionava els molins per moldre el gra, les serradores per treballar la fusta i les fàbriques per fil·lar la llana.

Amb la restauració del molí de Salardú tenim l’oportunitat de veure en funcionament tot el mecanisme hidràulic que accionava l’engranatge original. Dins del molí, el visitant gaudirà a través dels seus sentits el procés d’elaboració del blat en farina.

Està situada a la banda esquerra de la Garona, un petit edifici amb les oebrtures a migdia (porta lateral i finestra en el primer pis i “lucaca” en el pis superior) i amb una teulada a quatre vessants. Les cantonades foren travades amb blocs de pedra escairats. La peixera nodria un canal força ample, ben definit per grans còdols, la qual és de recorregut curt i travessa el molí en sentit oblic. Aquest molí era de tres moles segons evidencien sengles comportes que conserven els tallants. A l’altra banda l’aigua sortia vers la Garona per un gran arc dovellat. L’interior de la mola conserva la vella maquinària amb els seus estris.

Facilitats
Itinerari familiar Visites guiades

Preu:

1.5 Euros
Cap opinió

Cal que estigueu identificats per deixar un comentari.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mòla de Salardú, 25598, Salardú, Lérida, Espanya

Obtingues indicacions
Contacta-hi ara