Background Image
El poble de Mont està situat al vessant de la serra d’Es Cròdos, elevat a la dreta de la Garona i amb unes bones vistes de la vall de Baricauba.

Actualment hi viuen 15 habitants. S’obre als ulls del visitant oferint una bella i bonica estampa de poble de muntanya típicament aranès, de carrers amb forts pendents, en alguna ocasió empedrats, conservant el tipisme pretèrit d’aquests petits nuclis, amb les lluents teulades de pissarra de les seves cases, però també de les seves bordes.

L’església parroquial està dedicada a Sant Llorenç i es troba una mica separada del nucli urbà. És una orba de reduïdes dimensions i rústica, d’estil modern, construïda sobre una precedent església romànica de la que només en resta el portal. Té una nau amb volta de canó. De l’època romana se’n conserva una pila baptismal i una creu de processió del segle XVII. El campanar és de torre quadrada.

En un dels abeuradors del poble hi trobem, empotrada, una llosa de marbre blanc procedent d’un frontal de sarcòfag del segle XII, amb un crismon en relleu.

Cap opinió

Cal que estigueu identificats per deixar un comentari.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Contacta-hi ara