Background Image
Vilac, Lleida
Especificacions

Per arribar al Pònt deth Camín Reiau cal agafar la carretera N-230 i, a l’alçada del quilòmetre 166.300 es baixa en direcció oest cap a la Garona, fins arribar al cap de pont situat a la banda dreta del riu.

Les restes que es conserven del pont consisteixen en els seus dos extrems. El de la banda dreta de la Garona es troba força malmès i les seves característiques força desfigurades. El del costat esquerra es troba en bastant força bon estat, ja que encara conserva 2.70 metres d’alçada i ostenta una amplada de 5.50 metres i 2.30 metres de fons entre el final del camí i la vora del riu.

També s’observen cinc metxinals de grans dimensions (30 x 30 cm els petits i de 30 x 45 cm els dos grans situats al centre del cap de pont).

La seva llargada voltaria els 25 metres.

Es tracta de murs aparellats a banda i banda mitjançant els mateixos bastiments, amb carreuons, agafats amb morter de calç i disposats en filades més o menys regulars.

Les pedres són de mida mitjana, de granit i morter de calç.

El Pònt deth Camín Reiau es troba en un bosc de ribera on dominen els xops i els verns, a 750 metres en línia recta de la població de Vilac, situada a l’est i a l’altre costat de a Garona, i aproximadament a la mateixa distància del nucli de Betlán, situat al nord-oest del pont.

Facilitats
Gratuït Itinerari a peu
Cap opinió

Cal que estigueu identificats per deixar un comentari.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Contacta-hi ara