Ruta en tot terreny per la Ribera de Bagergue i l’Unhola

Bagergue, Lleida
Especificacions
Dificultat:moderada

La vall té una orientació N-S. Aquesta disposició, juntament amb les característiques del rocall, fa que presenti molt poca vegetació que contrasta amb la resta de la vall.

A la part alta trobem la zona lacustre de Liat i una impressionant cadena muntanyosa que limita amb França que té com a punt culminant el Tuc de Maubèrme, 2880 m.

Al llarg de la vall existeixen encara nombrosos vestigis de la gran activitat minera que va existir a principis de segle.

El riu Unhòla banya el poble més alt de la Val d’Aran, Bagergue, (1.419 m.), que neix als allunyats llacs de Liat fins a desembocar al Garona, ja al poble de Salardú.

A Salardú agafem la carretera comarcal que ens portarà fins al poble de Bagergue (2,5 Km.). A 100 m. del centre del poble trobarem una cruïlla de camins: a la dreta el del Pla de Beret, i un altre a l’esquerra direcció Varradòs-Liat. Agafem la pista de Varradòs.

A 1,5 Km. deixem a la dreta la pista que puja fins a les mines de Liat – únicament tot terrenys-.

Des de la part alta les vistes sobre la Vall d’Unhòla, Varradòs, Tuc de Maubèrme i pràcticament sobre tota la Val d’Aran són realment fantàstiques.

La baixada és pot fer tornant per la mateixa pista o bé podem continuar fins a arribar al conegut Sauth deth Pish, sortint a la població de Pònt d’Arròs.

Facilitats
Primavera Estiu Tardor Moderada Vehicle tot terreny
Cap opinió

Cal que estigueu identificats per deixar un comentari.

Bagergue, Lleida

Obtingues indicacions
Contacta-hi ara
No teniu permís per registrar-vos

La reinicialització de la contrasenya s’enviarà al vostre email