Background Image
Arties, Lleida
Especificacions
Dificultat:moderada

El Setau Sagèth es una travessa que transcorre integrament a la Val d’Aran. Es un recorregut per la història de la Val a través dels pobles, riberes i colls que han vist passar a miners, pastors de la transhumància i comerç amb l’ajuda de mules.

La primera part recorre pels camins que desde anys enrere unia els pobles dels costats de les muntanyes i que dóna opció a conèixer el patrimoni cultural de Aran a través d’aquests.

Val d’Aran, territori miner. A finals del segle XVIII ja es parlava de explotacions de mineral, i és a finals del XIX quan comencen les extraccions mineres, que es mantenen fins al 1953. La Val de Torán i la zona de Liat mantenen restes d’aquella època que va crea camins a valls i collats.

Camins de transhumància, per on passaven els ramats d’Aragó a les pastures araneses de Valarties i Colomers. Zona de grans llacs de Mar i Tort de Rius que pertanyen al Parc Nacional de Aigüestortes i Llac de Sant Maurici, d’una bellesa excepcional.

El Port de Vielha, la via natural d’entrada i sortida de la Val, abans de la construcció del Túnel de Vielha i utilitzada durant molts segles per els habitants d’aquetes valls.

Al 1998 el Conselh Generau d’Aran amb col·laboracions amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya realitzaven el marcatge i senyalització dels camins de Aran, que constitueixen ara la base del recorregut del Setau Sagèth.

Podeu obtenir més informació a www.setausageth.com .

Facilitats
Primavera Estiu Tardor Hivern Moderada Trekking Rural
Cap opinió

Cal que estigueu identificats per deixar un comentari.

Contacta-hi ara
No teniu permís per registrar-vos

La reinicialització de la contrasenya s’enviarà al vostre email