Background Image
Tredòs, Lleida
Error: Cannot retrive photos from Instagram
Tredòs és el primer poble de la Val d’Aran entrant pel Port de la Bonaigua, a la dreta de la Garona, amb uns 123 habitants fixes.

El nucli més antic del poble persisteix junt a l’església de Mare de Dèu de Cap d’Aran.

Tan per la seva planta basilical com pel seu ornat exterior de gust inequívocament lombard, és un temple emparentat amb les esglésies de la veïna Vall de Boí. Té un campanar excempt i, portes endins, la cripta oberta sota l’altar. La bòveda de mig punt acolliren els frescs romànics atribuïts al cercle del Mestre de Pedret, que foren arrancats dels murs i venuts al museu The Cloisters de Nova York.

Disposa d’hotels, cases de conreu i restaurants per atendre a l’hivern els qui visiten les pistes de Baquèira i la resta de l’any els amants de la natura.

L’antic convent de templers va tenir una gran influència als segles XIII i XIV, fent que Tredòs fos excempta del pagament del Galín Reiau, únic tribut al que estaven obligats els aranesos.

Tredòs obre la porta a la ribera de l’Aiguamòg, rodejant l’embassament que porta el seu nom. S’arriba als Banhs de Tredòs, d’aigües sulfuroses i sòdiques a 30 graus, actualment restaurants i situats a 1740m d’altitud.

Etiquetes
poblacions
Cap opinió

Cal que estigueu identificats per deixar un comentari.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contacta-hi ara
No teniu permís per registrar-vos

La reinicialització de la contrasenya s’enviarà al vostre email