Background Image
Vielha, Espanya
Especificacions
Dificultat:molt-facil Desnivell:50m Recorregut:500m Durada:30' Tipus de recorregut:Circular
Error: Cannot retrive photos from Instagram

Fer un passeig per Vielha és imprescindible si visiteu la Val d’Aran.

Des de la Plaça de l’Església de Vielha, capital de la Val d’Aran, creuarem el pont sobre el Riu Nere per pujar pel Carrer Major.

Al cap de poc trobarem un edifici històric: la Torre del General Martinhon, casa senyorial del segle XVII, actualment seu del Museu de la Val d’Aran.

En la seva visita coneixerem la història de la vall, destacant l’Armari des Sies Claus (sis claus), on es guardava la documentació de l’antic Conselh Generau, govern de la Vall. El museu exposa també dues talles de fusta policromada de gran importància artística: el Crist d’Escunhau i el Crist de Casarilh, ambdós del segle XIII.

Al mateix carrer trobem cases senyorials dels segles XVI i XVII.

Seguint el carrer, arribarem al nou pont, a la zona denominada Cap dera Vila, lloc on arriba l’històric camí del Port de Vielha, utilitzat pels aranesos i ribagorçans per arribar a peu, abans de la construcció del Túnel de Vielha. Abans de creuar el pont podrem visitar la Fàbrica de Lan, on coneixerem el procés d’elaboració de la llana des de les ovelles fins les madeixes finals. La fàbrica va funcionar des del segle XIX fins el 1.960, i actualment pot visitar-se.

Baixem pel Carrer Sarriulèra fins arribar de nou a la Plaça de l’Església de Sant Miquèu, amb un fantàstic campanar gòtic.

En el seu interior s’hi troba la talla romànica del Crist de Mijaran (s. XII), considerada una de les obres més importants del romànic.

Si fem una passejada per l’exterior de l’església podrem observar les diverses fases de construcció, des de la primera capella romànica, les successives ampliacions dels segles XV al XVIII.

No podem perdre’ns un passeig pel casc antic de la població.

Facilitats
Primavera Estiu Tardor Hivern Fàcil Vehicle turisme BTT
Cap opinió

Cal que estigueu identificats per deixar un comentari.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Vielha, Espanya

Obtingues indicacions
Contacta-hi ara
No teniu permís per registrar-vos

La reinicialització de la contrasenya s’enviarà al vostre email