Background Image
Via Ferrada Poi Unha
Primavera, estiu i tardor.
Especificacions
Dificultat:K4 Força:4 Psicològic:3 Resistència:4 Equipament:1 Terreny:4 Temps Accés:25' Temps Recorregut:2h Temps Retorn:1h 15' Longitud Equipat:775m Longitud Total:5.78km Desnivell Equipat:433m Desnivell Total:647m Panxes:2 Ponts:3 Tirolina:0 Cara:Sud

La Via ferrada Unha (també coneguda com via ferrata Unha o Poi d’Unha) té un nivell K4 i un llarg itinerari de quasi 800 metres de longitud que puja fins a l’alta muntanya, orientada al sud.

Disposa d’una dificultat progressiva pel que és apta tan per les persones experimentades com per aquelles que s’hi inicien i, fins i tot, nens.

Es triga uns 25 minuts per accedir-hi des del poble d’Unha, el recorregut és d’unes 2 hores i el temps de retorn d’1h i 15 minuts.

Com arribar-hi?

Podem aparcar en el pàrquing d’Unha, on s’hi troba un panell informatiu i els indicadors d’aproximació al costat de la font de la població. A través d’un dels surtidors hi emana aigua no tractada, pel que omplirem la cantimplora en el de la dreta, que sí que ho està.

L’aproximació té força pendent i és un bon inici per entrar en calor. Només cal seguir els indicadors i marques de pintura taronja. En arribar a la primera tartera creuem a la dreta i deixem el camí que serà per on vindrem de tornada. Més endavant ens trobem una altra tartera just a l’inici de la via ferrada, lloc on ens podrem equipar.

El recorregut

Via Ferrada Unha

El primer tram ha estat pensat per iniciació, fent-la ideal per una primera presa de contacte amb les vies ferrades o per dur-hi els nens, amb una alçada mínima de més d’1.20 metres i un recorregut de 150 metres. Les preses són abundants i properes.

Hi trobem dos ponts, el primer tibetà, i el segon nepalí, just després d’uns 10 metres. Poden esquivar-se si no es volen creuar.

El segon tram o tram intermig té un recorregut de 250 metres de longitud i és aquí on hi trobem les primeres dificultats com una paret vertical i en lleuger desplom en un tram de 30 metres molt estètic. Aquest pas ens apropa a la característica escala en espiral, que també pot evitar-se per l’esquerra, i que és la icona de la via, però ni molt menys el pas més complicat.

Una mica més amunt s’hi troba el Mirador dels Voltors, una balconada natural amb vistes a tota la vall.

Aquest segon tram acaba després de passar un pont tibetà d’uns 13 metres que pot evitar-se per sota, des d’on poden veure’s unes magnífiques vistes a l’oest amb l’Aneto i les seves neus perpètues com a protagonistes. Després del pont, a l’esquerra hi ha una via d’escapada. Si seguim amunt començarem el tercer tram.

El tercer tram o darrer tram és el més aeri, amb una longitud equipada de 350 metres és el tram més llarg. La zona més exigent és una llarga placa d’uns 100 metreds aèria i amb alguna zona desplomada. La bona equipació i els bons anclatges a la paret fan que sigui més fàcil del que pugui semblar des de baix.

La sortida de la via es fa per una escala inclinada.

La tornada

La tornada és llarga i passa per zones amb força pendent i herba. Ull en cas que plogui o hi hagi neu ja que pot complicar-se.

Per a baixar-vos els fitxers cal que us hagueu registrat en el portal - Para descargar ficheros tienes que haberte registrado en el portal

Facilitats
Iniciació Ideal per a infants Gratuïta
1Opina

Cal que estigueu identificats per deixar un comentari.

Via Ferrada Poi Unha

Obtingues indicacions
Contacta-hi ara
No teniu permís per registrar-vos

La reinicialització de la contrasenya s’enviarà al vostre email