Background Image
Pàrquing dels Bahns de Tredòs, Lleida
Specification
Dificultat:facil Desnivell:110m Durada:1h 50' Tipus de recorregut:Circular
Ideal per a poder admirar precioses vistes en qualsevol època de l’any. Des de l’aproximació per la Val d’Aiguamòg veiem el polifacètic que és: pastures, prats, boscos, rius i altius cims com a preàmbul de la major conca lacustre dels Pirineus: el Circ de Colomèrs.

L’itinerari és un amè passeig que permet descobrir una part d’aquesta vall, zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

S’endinsa pel bosc seguint el riu fins una cascada. Per un sender cuidat i entretingut s’arriba al mirador on es veu la panoràmica dels cims i el Gran Tuc de Colomèrs (2.933m) i cap a baix la ciènega i els riu de la zona protegida d’Aigüestortes de Colomèrs.

La tornada es fa entre bordes, prats de pastura i bestiar.

El recorregut comença al final de l’aparcament al costat dels Banhs de Tredòs. Un indicador ens assenyala el Camin dera Montanheta.

És recomanable una visita al Balneari dels Banhs de Tredòs i un bany a la seva piscina d’aigües termals.

Planejant al costat del riu i una vegetació floral variada s’arriba a una bonica cascada. Es puja fins a la Cabana d’Aigües Tòrtes al costat de la pista i un indicador ens redirigeix per seguir pel sender traçar al costat del curs del riu.

Es remunta entre el bosc de pins i avets, primer fins a un pont de troncs i després fins a un miradors que se surt una mica del camí.

Després de petites pujades i baixades se surt del bosc i s’agafa la pista a l’esquerra que porta al Pònt dera Montanheta i a l’àrea de picnic. Se segueix per la pista que ens retorna fàcilment al punt d’inici.

Amb la retirada dels gels al final de l’última era glacial, a les conques es van formar llacs que es van anar omplint de sediments fins convertir-se en plans on els rius han anat solcant un traçat de formes sinuoses, raó per la qual rep el nom “d’aigües tòrtes”.

El cabirol és un mamífer de la família dels cèrvols que viu al bosc i d’on surt poques vegades. El mascle té banyes petites de tres puntes que muden cada any. La femella és l’única en la seva espècia amb implantació diferida: després de l’aparellament té l’òvul fecundat i aquest no es desenvolupa fins que les condicions externes li són propícies.

La milfulles (achinea millefollum) creix en prats, pastures i marges dels camins. És coneguda des dels romans: els soldats sempre la portaven al sarró pel seu poder cicatritzant. En infusions també s’ha utilitzat per tractar úlceres i gastritis.

Amenities
Primavera Estiu Tardor Fàcil Trekking
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Pàrquing dels Bahns de Tredòs, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email