Background Image
Arrós, Lleida
Error: Cannot retrive photos from Instagram
Des de la carretera hi divisem el desviament cap a Arròs, i pocs metres després apareix el Tor des Tres Pois, que comunica per caminet amb la via asfaltada.

A sobre s’hi alçaven tres atalaies medievals desaparegudes, però en el seu lloc hi queden vestigis de fortificacions arruinades que degueren servir com a emplaçament de tropes i ametralladores dels maquis. Des d’allí la ruta emprèn l’ascensió per la solana de la muntanya de Mariagata.

Senyera entre les edificacions d’aquest nucli n’és Çò d’Ademà, també coneguda com Casa del Senyor d’Arròs, que destacada pel seu encalat i grans dimensions. Per la disposició dels cinc cossos verticals de la seva façana i dels porticons oberts en els tres primers prisos, la seva façana aquirí traça de retable religiós. Rematen la construcció una gran sotacoberta i els dos xapitels sobre les torres posteriors.

Arròs acull els fons de l’arxiu general d’Aran, integrat per documents públics i privats.

L’església de Santa Eulàlia crida l’atenció pel campanar octogonal xato. Són d’interès la pila baptismal romàntica i una creu processional de plata d’estil gòtic.

Des d’Arròs trobem la vista de Varradòs Unhola, que ens porta a una de les cascades més boniques de la Val d’Aran, el Saut deth Pish.

No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Arrós, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email