Background Image

Caminada per Arties i Garòs

Arties, Lleida
Specification
Dificultat:facil Desnivell:60m Durada:2h Tipus de recorregut:Circular

Aquest és un passeig o caminada per Arties i Garòs, carregat de punts d’interès per aturar-nos i veure.

Casa Portolà

Casa Portolà

Des del pàrquing ens dirigirem cap al centre de la població d’Arties trobant de seguida la torrassa i la capella de la Casa senyorial dels Portolà, que data del segle XVII, un membre de la qual fou Gaspar de Portolà, descobridor i primer governador de Califòrnia, construcció amb una poderosa torre de planta quadrada, on al costat hi ha la petita capella d’en Gaspar de Portolà, del segle XVII. Actualment forma part de l’edificació del Parador d’Arties.

Çò de Paulet

Çò de Paulet

Travessant un primer pont sobre el riu Garona ens endinsem a la plaça del poble. A la dreta destaca Çò de Paulet, un altre bell exemplar de l’arquitectura senyorial de l’època.

Poc després de passar un segon pont, aquest cop sobre el riu Valarties, s’entreveu una torre de la muralla que en altre temps rodejava l’església de Santa Maria d’Arties.

L’església, edificada en els segles XII i XIII constitueix una autèntica joia que mereix una visita.

En el seu interior destaquem un retaule gòtic del segle XV dedicat a la Verge, i les pintures renaixentistes que decoren els seus murs, especialment l’impressionant Judici Final pintat a la bòveda.

Seguint a mà esquerra, deixarem el poble pel Camin Reiau per arribar, en 20 minuts, als Banys termals d’aigües sulfuroses de la població d’Arties, avui en desús, tot i que en projecte de recuperació.

Poc després, a mà esquerra, veurem un antic forn de calç. El camí continua fins arribar davant del poble de Garòs, on creuarem el riu Garona per l’antic pont i immediatament creuarem amb precaució la C-28 tot pujant un carrer en rampa que ens condueix a la Plaça de Garòs. Aquest punt és la meitat del recorregut.

Val la pena anar cap a l’esquerra per visitar l’església (vegeu la Caminada per Escunhau, Casarilh i Garòs) i una Necròpolis en fase d’excavació. Fins aquest punt, l’itinerari transcorre pel vessant nord essent ombrívol i amb abundant vegetació.

Un cop de retorn a la Plaça, continuem pel carrer de les escoles seguint les marques blanques i vermelles del recorregut, per deixar Garòs pel Carrer deth Solei. Als 10 minuts veurem una plantació de vinyes a mà esquerra, cosa novedosa a la Val d’Aran.

Ermita de Sant Jaume

Ermita de Sant Jaume

Passem pel creuament del camí que va cap a l’Ermita de Sant Jaume, trigant uns 15 minuts en anar i tornar.

El camí continua fins arribar a Arties per l’església de Sant Joan, d’estil gòtic, i avui sala d’exposicions temporals del Museu dera Val d’Aran, a poca distància del pàrquing.

El camí es pot fer en els dos sentits en ser circular i, per tant, escollirem el més convenient, depenent de l’hora i de la calor.

Amenities
Primavera Estiu Tardor Hivern Fàcil Rural
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Arties, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email