Background Image

Bahns termals d’Arties

Aigues Termals Arties, Lleida
Call us anytime 610 509 521
10.30h a 20h. Dilluns tancat per manteniment. crosscountryspa@gmail.com

Els Bahns termals d’Arties són unes piscines d’aigua termal situades a la vila d’Arties.

Disposa de dues piscines, una de 5 x 6 metres i una altra de 2 x 8 metres situades al costat de l’antic complexe amb tres fonts d’aigües termals sulfurado-sòdiques inutilitzades que foren construïdes al 1817 i deixaren de funcionar al 1960. Disposaven de dos edificis de pedra i teulat de pissarra amb una sala amb volta de canó. Aquestes eren la Gran Font (40 graus), la Font Rafael (29 graus) i la Font Sant Roc (28 graus).

Per a arribar a aquest complexe situat a 1140 metres d’altitud cal dirigir-se cap al centre del poble i aparcar el cotxe. Seguir caminant en direcció a l’església de Santa Maria d’Arties i a l’alçada del campanar, girar cap a la dreta pel Carrèr des Banhs. Seguir recte pel sender que comunica Arties amb Garòs durant uns 10 minuts. Passades les runes que queden a mà esquerra hi ha un caminet que no té pèrdua.

La nova instal·lació, independent de l’anterior, s’hi poden gaudir de banys en aigua termal natural a una temperatura de 39 graus. Ha estat dissenyada per l’arquitecte japonès Arata Isozaki, creador d’edificis tan emblemàtics com el Palau Sant Jordi de Barcelona, el Palau del Centenari de Nara al Japó o el Museu d’Art Modern de Los Angeles.

Isozaki ha volgut crear un nou “poble”, de manera que les noves construccions respectin el paisatge tradicional de la regió i s’aconsegueixi una distribució equilibrada entre els espais i una correcta combinació entre els serveis comuns i la privadesa de les àrees pel descans. Per a això ha volgut fragmentar les funcions del conjunt en diferents volums, repartint-les en petits edificis en lloc de concentrar-los, i per l’altra unint aquests petits volums per una coberta única, per una línia de moviment que recrea sota el seu desenvolupament una zona d’espais comuns per la totalitat del complexe.

És interessant saber que aquestes aigües cauen del pic de la muntanya, baixen uns 3.000 metres on s’escalfen i tornen a pujar, aquest recorregut triga quasi 11.000 anys, pel que l’aigua que en surt, va precipitar quan l’home estava a l’edat de pedra.

Amenities
Pàrquing gratuït Accessible

Price:

3 Euros / hora
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aigues Termals Arties, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email