Background Image
Betlan, Lleida
Error: Cannot retrive photos from Instagram
Betlan es disposa a la dreta de la riu Garona, sobre una planície repujada d’horts. El lloc pot ser l’escenari de les fetes del gegant Mandroni, un heroi llegendari aquità de força descomunal, però just i bondadós.

Conten que els romans feren presoneres les fèmines locals, i Mandroni reuní els homes d’Aran i amb aquests assaltà el campament dels invassors. Com a represària ordenà tallar una orella a tots els presoners. Els aranesos el convertiren en el seu cap, però els conspiradors li tendiren una trampa i acabarà encadenat. Vençut i humiliat, Mandroni ordenà a un sirvent que li donés mort, el qual va fer clavant-li un gran clau de ferro en el crani. Diuen que durant segles va estar exposada la calavera de l’heroi – clau inclòs – en la parroquial de Garòs, i que la gent crèdula li atribuïen cert poder curatiu.

Més fàcil que trobar la calavera de Mandroni, serà pels viatgers encaminar les seves passes cap a l’església de Sant Pèir, construida entre els segles XII i XVII. Dels frescos que engalanen el seu àbsis cal destacar el traçar gruixut del dibuix i la policromia de tons càlids i intensos, si bé desvaïts pel pas dels segles.

S’agregà a Vielha al 1970 i està a 3km de Vilac. Està rodejat de camps de cultius i prats.

No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Betlan, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email