Background Image
Betren, Lleida
Error: Cannot retrive photos from Instagram
Betren té la casa de pagès d’antiga estampa, que adopta una disposició allargada sobre la plana fluvial format pel riu Garona, i a l’entrada de la qual s’hi troba la torre romànica de l’antiga església de San Sernilh, avui desapareguda.

Està situat a peu de carretera i es tracta d’un modern enclavament turístic, molt proper a l’estació hivernal de Era Tuca (a 10km de l’estació de Baquèira). A l’estiu els remuntadors s’utilitzen per accedir al mirador destacat proper al Pic de Midgia.

El nucli mostra teulats esglaonats, cobertes genuïnes de pissarra, murs de mamposteria, sòlides portes de fusta amb ferratges… posa el contrapunt l’entorn de jardins salvatges on el verd es desborda entre les casones, de les que cal destacar Çò Palhàs, que llueix ornaments renaixentistes.

A la plaça s’erigeix l’església de Sant Estèue, entre el romànic i el gòtic del segle XII, amb treballs admirables de labra exterior i el campanar d’espadanya de dos pisos.

La portada gòtica ofereix un dels millors conjunts d’escultura sobre pedra de la vall. Recull nombroses talles de personatges nus i en postures obscenes al timpà i les arquivoltes. És molt interessant per a veure perfectament el pas del romànic al gòtic.

Així mateix, també s’hi troba Sant Sernilh de Betren, unes restes arqueològiques del que fou un temple a la població.

El seu conjunt està considerat com un dels més bonics de l’Aran.

No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Betren, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email