Background Image
Ermita de Sant Roc, Bossòst, Lleida
Specification
Dificultat:moderada Desnivell:380m Durada:3h Tipus de recorregut:Circular
Aquest itinerari proposa una ruta entre els pobles de Bossòst i Les. A l’anada, per l’Eth Camin de Paliàs, per la zona de muntanya coneguda com Malh Blanc, amb vegetació variada, predominant els avellaners i bedolls i, en canviar de vessant, més ombrívol, faigs.

Destaquen les vistes cap a la Serra deth Montlude i la Montanha d’Uishèra.

La tornada és per la vall, al costat del riu Garona, per un camí obert i còmode.

La proximitat amb la frontera ha portat aquestes poblacions a tenir vincles històrics i comercials amb França, que encara perduren.

Des de la Plaça dera Glèisa de Bossòst se segueix el Carrer Major fins a l’ermita de Sant Ròc. Es continua recte fins trobar una marca groga.

S’ascendeix per un camí empedrat, sec i assolellat. De pujada es troben diverses bifurcacions que s’agafen a l’esquerra (alguna convergeix). Es puja per una rampa empedrada amb barana de fusta i es passa una font.

El camí s’estreny o eixampla pel traçat de nous accesos a bòrdes.

Es creuen dos rierols, creuat el segon s’arriba a una borda que es troba a mà esquerra i que s’identifica per dues grans pedres col·locades en la pista d’entrada.

Just darrera d’aquesta es torna a agafar el sender que, poc evident, fa ziga-zagues i guanya ràpidament alçada per un bosc d’avellaners.

Els avellaners, que es troben en la majoria d’itineraris, per la seva duresa i flexibilitat foren àmpliament utilitzats en aquesta vall per confeccionar tot tipus de cistelleria.

Es puja un últim tram de corbes i el sender continua flanquejant pel bosc de faigs. Passades unes velles quadres es descendeix creuant diversos rierols.

Una bòrda envaïda per la vegetació marca el límit del bosc. S’agafa la desviació a la dret s’arriba al Pònt de Serís de ciment, i travessant la pista ampla es baixa pel camí del centre per una rampa empinada.

El terme “bòrda” defineix les construccions de dins i fora del poble que a l’hivern s’utilitzaven com a paller i estable pels animals i, a l’estiu, les de muntanya, com a resguard per a viure quan el bestiar pasturava a la muntanya.

S’entra a Les pel Carrer Benqué. Es creua la N-230 i s’atravessa el riu Garona. A mà dreta es voreja el riu passant per la residència de Les, un parc i un càmping per seguir les marques vermelles i blanques del G-211, el “Camin Reiau” que, recorrent la Garona, porta a Bossòst.

Amenities
Primavera Estiu Tardor Hivern Moderada Rural
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ermita de Sant Roc, Bossòst, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email