Boca Sud del Túnel de Vielha

A la boca sud del Túnel de Vielha, just abans d’entrar al túnel, deixarem el cotxe en una pista a mà esquerra… això és just abans de travessar el pont sobre el riu Noguera Ribagorçana (a mà esquerra).

S’inicia el sender, que surt del pont, cap a la Vall de Molières, colorat pel Tuc de Molières (3.010m), el segon cim més alt de la val d’Aran, en un itinerari especialment ric en flora.

El camí es segueix per l’esquerra del riu. La pista es transforma en caminet i comença a entrar a dins del bosc, força espès. Travessarem algun rierol, però sempre anirem ben aprop del riu. La zona no està massa marcada, tret d’alguna fita que ens ajudarà a seguir la ruta. Com a referència cal tenir el riu a mà dreta, quasi sempre força a prop, tot i que en determinats moments deixa de veure’s.

Trobem la traça ben marcada de camí, que comença a pujar, i al cap d’una estona sentim la remor d’una cascada d’aigua que ens queda a la dreta. Entre els arbres la podem intuir. Podem desviar-nos lleugerament entre els arbres per veure-la, o seguir amunt i veure-la quan tornem.

En arribar dalt veiem una gran explanada a l’altre costat de riu. És aquí on creuarem el riu (descalçant-nos o saltant per les pedres). Un cop travessat el riu, si ens allunyem perpendicularment, trobarem un caminet que l’agafarem cap a l’esquerra, continuant seguint el curs del riu amunt. Si mirem endavant podrem veure la silueta d’una cascada, que l’anirem a buscar.

Pugem per un corriol, potser amb una mica d’aigua, en direcció cap a la cascada. Aquí emprendrem el camí de tornada. De tornada podem aturar-nos al capdamunt de la cascada que no hem pogut veure en pujar, tapada pels arbres.

No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Boca Sud del Túnel de Vielha

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email