Background Image
Camí dera Lana, Bossòst, Lleida
Specification
Segles:XIII-XIV Estil arquitectònic:Romànic

El Casteret de Bossòst o Malh deth Casteret es troba documentat ja al 1250 i se situa al marge dret de la Garona a vora de la carretera N-230 direcció des de Bossòst a Les.

Sobre la roca que s’anomena Casteret s’hi troben les restes del Casteret de Bossòst, una torre de vigilància o guaita que defenia el territori a la frontera septentrional del municipi.

Aquesta torre deguaita de la vall de la Garona, complementària del Castell de Bossòst pel flanc septentrional (en el congost de Cledes) que alhora servia per a fer senyals i comunicar-se amb el castell de Les.

Es dreça damunt d’un repeu rocós que aprofita com a basament.

Es conserva només la base del primer pis, de planta rectangular, en direcció E-W amb un espai útil de 12 metres quadrats.

Els murs foren aprellats a banda i banda amb carreus de pedra pirinenca grollerament debastats. L’interior presenta un reble de morter i pedra petita. L’angle N-W és el millor conservat, amb una alçada de 5 a 6 metres, el llenç de llevant és completament destruït.

L’alçat de la torre aporta diferents solucions constructives, verticalitat decreixent, un repeu a migdia, endreçadament de les filades per rengles dipositats a l’inrevés, reforçadament de les cantonades i (s’entreveu) l’arrencada d’una volta de canó N-S que devia donar suport al primer pis.

Les parets són bastides sobre la roca granítica del turó, sense rasa de fonamentació ni cap altra preparació.

S’hi observen diverses obertures tipus forat de bastida.

Segons una litografia de l’any 1875 la torre es conserva ben sencera, l’estructura prismàtica presentaria tres pisos d’alçada que culminarien amb obertures i terrassa.

 

Amenities
Gratuït Itinerari a peu
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Camí dera Lana, Bossòst, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email