Background Image

Corsa e Caminada des 15 Pòbles

Es Bòrdes, Lleida
Specification
Dificultat:moderada Desnivell:900m o 1300m Recorregut:19km o 21km Durada:4-6h Tipus de recorregut:Linial
La Corsa e Caminada des 15 Pòbles ha passat a formar part del patrimoni natural i, també, històric de la Val d’Aran, del que representa un aspecte molt valorat com és l’activitat a l’aire lliure. Organitzada pels Volentaris d’Aran amb el suport del Conselh Generau d’Aran i l’Ajuntament de Vielha-Mijaran es presenta una activitat amb dues modalitats: corrent o caminant.

En la primera es recorre una distànacia de 21km, amb un desnivell positiu de 1.300m i negatiu de 1.200m, mentre que la caminada és de 19km amb 900m de desnivell positiu i 800 de desnivell negatiu.

També hi ha la Corsa Juvenil pels més joves, que consisteix en una caminada de 5km.

La Cursa dels 15 pobles és una manera molt particular de conèixer a través del senderisme la Val d’Aran, així com poder gaudir d’una ruta de trekking combinada amb la visita pels pobles d’Aran, coneixent i recuperant els antics camins i les vies de comunicació entre els pobles pirineics. Com bé diu el seu nom passa per 15 municipis: Es Bòrdes, Benós, Arró, Arres de Jos, Arres de Sus, Vilamòs, Begòs, Arròs, Aubèrt, Vila, Betlan, Montcorbau, Mont, Vilac i Vielha.

L’autobus surt a primera hora des de Vielha i arriba a Es Bòrdes uns quinze minuts després. A les 9 es dóna el tret de sortida. Hi ha un breu descens per l’asfalt fins passar la Garona, travessar la carretera de França i començar a enfilar-se per la muntanya. Un 85% del recorregut serà a través de corriols i el 15% restant per asfalt i paviment.

Pocs minuts després el grup s’estira, després d’un parell de quilòmetres de puja-i-baixa suaus es passa per Arró i comença una pujada terrorífica, un moment que els que corren poden optar per caminar. Abans dels 5km s’arriba al primer avituallament. S’acaba el corriol que puja fins a uns 1.400m (fins aquí n’hi ha uns 600m de positius). Un petit planeig i cap avall, admirant les fantàstiques vistes.

Comencem a baixar pel corriol i travessem per prats de dall tancats per murs amb nombrosos avellaners i altra vegetació caducifòlia. Passem per Vilamòs i seguim en descens. Tot l’esforç realitzat fins abans de pujada el desfem ara baixant. A l’alçada de Begòs comença un tram amb paviment.

Passem a prop del Pònt d’Arròs, un tram pla, al costat de la carretera de França i trobem un altre avituallament. Aquí correspòn els 10km aproximadament. Torna una nova pujada, no tan dura i baixem fins a Aubèrt. Tornem a pujar de camí a Vila. Aquí el cansament comença a fer-se palès de forma més intensa. Les vistes des de la solana són molt maques, podent admirar darrera d’un collet el nas de l’Aneto.

Baixem cap a Betlan i poc després un nou avituallament. Queda la darrera pujada fins a Montcorbau, molt dura. Ja es veu Vielha al fons. Travessem una carretera asfaltada i un cop hi arribem podem respirar, perquè ara serà tot descens.

Passat Vilac i a tocar de Vielha ja és un passeig. Entrem a Vielha i creuem la Garona, després d’uns carrers passem per l’arc d’arribada.

Edició del 2015
Edició del 2014

Per a baixar-vos els fitxers cal que us hagueu registrat en el portal - Para descargar ficheros tienes que haberte registrado en el portal

Amenities
Primavera Estiu Tardor Moderada
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Es Bòrdes, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email