Background Image

Caminada pel Pònt d’Es Bòrdes, Arró, Benòs i Begòs

Es Bòrdes, Lleida
Specification
Dificultat:facil Desnivell:180m Durada:1h 45' Tipus de recorregut:Circular
La major part del recorregut és per camins a l’ombra de roures i avellaners. Ens mostra tot un entramat d’antics camins, delimitats per murs construïts amb la pedra original del lloc, creant bancals que foren cultivats fa segles. Eren les vies que més es transitaven a peu entre pobles, quan no existia la circulació rodada.

El punt de sortida d’aquesta excursió és el poble d’Es Bòrdes, concretament a l’encreuament d’entrada al poble a la carretera N-230.

Podem estacionar allà el vehicle, al costat de la caseta de la parada d’autobús. Creuarem la carretera per agafar el camí que veiem clarament al davant, al costat d’una casa.

Després d’una petita pujada, agafarem el camí més estret que surt a l’esquerra i que indica a Arró. És agradable de caminar a l’ombra dels roures i pràcticament sense desnivell.

Sortim a la carretera d’accés al poble i seguim per ella, entrant per un carrer cimentat en pujada, per girar cap a la dreta, passant per davant l’església de Sant Martí al cap, d’aproximadament, 20 o 30 minuts.

Aviat el carrer es transforma de nou en un camí pel que progressem i continuant cap endavant, on hi ha una indicació d’on venim (arró) arribem al cap de 25-35 minuts a Benòs per l’ermita de Sant Joan.

Pels carrers de la part alta de Benòs veiem pujar la carretera cap a Begòs, que podem evitar agafant el camí antic en pujada fins l’última recta asfaltada que dóna accés al poble.

Arribem al cap de 15-20 minuts a Begòs i visitem la seva petita, però interessant església de Sant Roc, d’origen romànic amb aportacions posteriors en estil gòtic i barroc.

Casa Socasau

Casa Socasau

A poca distància s’aixeca la casa Socasau amb la seva torre del segle XIX. Des d’allà es gaudeix d’una panoràmica excel·lent amb vistes a la vall de l’Artiga de Lin i les seves grans muntanyes: Malh des Poins (també conegut com La Forcanada i el Malh dera Artiga), amb el cim de l’Aneto al darrera.

Desfem el camí fins a Benòs i en 10m arribem a l’església de Sant Martí, d’on des de la seva part posterior agafem un camí empedrat enbaixada per arribar, en 10 minuts, al punt d’inici.

Amenities
Primavera Estiu Tardor Hivern Fàcil Rural
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Es Bòrdes, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email