Background Image

ETEVA Escola de Tècnics Esportius dera Val d’Aran

Carretera de Vielha, s/n, Salardú, Lleida

Fa alguns anys, el “Conselh Generau d’Aran”, juntament amb la Generalitat de Catalunya, van decidir apostar per la formació de tècnics en esports d’hivern i de muntanya creant l’ETEVA, l’Escola de Tècnics Esportius dera Val d’Aran.

L’Escola de Tècnics Esportius de la Vall d’Aran va aconseguir l’autorització del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a centre públic docent l’any 2002, sent la primera escola de l’Estat espanyol.

Amb aquest fet es van obrir les portes per iniciar una formació que condueix a un titulació acadèmica oficial en esports d’hivern i muntanya, segons la Llei Catalana de l’Esport.

Després de deu anys, són moltes les promocions de qualsevol nivell que han sortit de l’escola. L’entorn i la neu de la Vall d’Aran, juntament amb l’equip humà de l’escola, són els principals actius per desenvolupar una escola de formació com la nostra, amb la vocació de ser un referent en formació de tècnics esportius per tot Catalunya i l’Estat Espanyol. La Vall d’Aran acompanya com a marca de qualitat. Baqueira com una estació amb el major prestigi possible.

La formació de tècnics esportius dins d’aquest privilegiat ambient es realitza hivern rere hivern, amb el màxim esforç i il·lusió. Des de fa alguns anys es realitzen cursos d’estiu, a Salardú i Les Deux Alpes, on els alumnes poden treure la titulació de TD1 i TD2 durant la primavera-estiu.

Per poder iniciar la formació, els alumnes han de tenir superada l’ESO i les proves d’accés específiques que es convoquen periòdicament, en les quals els aspirants ha de demostrar unes mínimes condicions esportives.

Durant la formació es combinen continguts teòrics, desenvolupats al centre, amb continguts pràctics (exterior i aula), on s’aborden aspectes tècnics, metodològics, etc. de la formació.

Aquests tècnics formats d’acord amb la LOE, tindran el seu camp de treball en el món de la docència esportiva, el manteniment de la salut, el turisme esportiu o l’entrenament dels esports específics (en els nivells superiors). En conseqüència, necessiten una formació global, que els doni uns coneixements apropiats i uns recursos òptims, d’acord amb les funcions i treballs que desenvoluparan.

 

Les escoles les creen les institucions, però les persones, els professionals són el component bàsic. Sense ells res tindria sentit. En aquest cas comptem també amb els millors professionals.

No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Carretera de Vielha, s/n, Salardú, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email