Background Image

Caminada per Garòs, Casarilh i Escunhau

Garòs, Lleida
Specification
Dificultat:facil Desnivell:80m Durada:45' Tipus de recorregut:Linial

Aquest passeig transcorre entre tres pobles: Garos, Casarilh i Escunhau.

Des de la plaça de Garòs ens dirigim pel carrer de l’esquerra que ens condueix a l’església. En aquest carrer descobrirem múltiples elements atractius i nombroses façanes amb portals o finestres gòtiques i renaixentistes.

Sant Julià

Sant Julià

Poc després trobem el recinte que allotja l’església de Sant Julià amb la seva imponent torre campanar del s. XVII. La robustesa i l’emplaçament de la torre, així com la interessant porta clavetejada que té l’església evidencien la funció defensiva que en altres temps tingueren.

Seguint pel camí que neix a l’església, arribarem a la necròpolis deth Haro, la fase més antiga de la qual correspon a enterraments del s. V d. de C.

Des de Garòs és interessant observar com s’amplia la panoràmica de les muntanyes: mirant cap a Baqueira, el Baciver se’ns presenta molt atractiu.

Continuant el sender al fons destaquen les siluetes dels cims de Montcorbison, Comasalien i Roca Tolosa. Creuem el barranc de Cal i baixem fins creuar un pont sobre el riu Garona arribant a la població de Casarilh, on descobrirem la seva calma i encant d’antigues bordes i portals igualment centenaris.

Seguint les indicacions del GR, en direcció a Vielha, passem per davant l’església de Sant Martín, on a la base del campanar podem veure un gran bloc de pedra llaurada, pertanyent a la primitiva església.

Continuem pel mateix camí i al primer encreuament girem a l’esquerra deixant el GR. Creuem la carretera C-28 i entrarem al poble d’Escunhau. Un cop a la plaça trobem la Casa de Peir Joan, considerada la casa més antiga de la Val d’Aran, per una data inscrita a la façana que s’ha interpretat com 1397, tot i que les característiques arquitectòniques de l’edifici obliguen a pensar millor en el 1597. El portal i les finestres són renaixentistes.

Seguint el mateix carrer i buscant la part alta del poble arribem a l’església romànica de San Pèir, amb una portalada profusament llaurada i una bella pila baptismal en el seu interior (s. XII).

El retorn a Garòs pot fer-se amb autobús de línia, que podrem agafar a la C-28.

Amenities
Primavera Estiu Tardor Hivern Fàcil Rural
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Garòs, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email