Background Image

Musèu dera nhèu

un museu especial per a descobrir tots els secrets de la neu Santa Eulàlia, 17-19, Unha, Lleida, Espanya
Call us anytime 973 64 18 15
Dilluns, dimarts i dimecres: 10h-13h Dijous, divendres i dissabte: 17-20h
Specification
Tenda de souvenirs Ascensor Àudio guies Venda d'entrades
Què és la neu, quan la neu se sofria, els esports de neu i les estacions d’esquí. Un espai per a conèixer-ho tot de la neu.

El Musèu dera nhèu es troba al poble d’Unha, situat en el Naut Aran, és un dels majors atractius de la Val d’Aran, degut a la seva situació privilegiada a sobre d’un petit monticle, on hi destaca la seva església de Santa Eulàlia que fa que, pràcticament tots els visitants de la vall, es fixin en aquest poble en algun moment.

Molts només el miren des de la distància, però altres s’hi acosten per a poder caminar pels seus carrers empedrats, tenir una bona perspectiva des de dalt del turonet o visitar l’església… però aquí no acaben els seus atractius, ja que el poble alberga el Musèu dera Nhèu, on el visitant podrà viure en primera persona tots els aspectes de la neu, des de la seva creació fins a la manera de viure amb aquest element.

Aquest edifici està distribuït per plantes, per a que en cadascuna d’elles es parli d’algun detall relacionat amb la neu. Just passem per la porta ens trobem amb un espai obert bastant gran, en el que podem observar diversos panells que ens expliquen com es crea la neu, quins fenomens hi intervenen per a que tingui lloc aquest element i, també, els diferents tipus de neu que hi ha, que són moltíssims.

A la mateixa planta podrem veure els animals que viuen en aquest hàbitat i també infromació sobre el desencadenament d’allaus i els diferents tipus que n’hi ha. Finalment podrem veure la Val d’Aran des de vista d’ocell, passant per una recreació de com estava aquest territori quan es trobava cobert de gel.

Després de la introducció encara ens quedaran plantes per visitar… pujant les escales ens trobem amb una recreació de la vida en els territoris coberts de neu durant bona part de l’any, una vida molt dura on calia aprofitar-ho tot per aconseguir la màxima eficiència, ja sigui a nivell de menjar com per a resguardar-se del fred extrem.

L’evolució ens portarà fins al tercer pis, on trobarem informació sobre el material de la neu i com ha anat evolucionant en aquests anys, podent cohabitar en aquest espai els primers models d’esquís que es comercialitzaren amb els actuals, o tenint també davant nostre botes de cuir de les que utilitzaven els pioners de l’esquí.

A la darrera planta hi trobarem tot allò que gira al voltant de l’esquí a la Val d’Aran, amb les seves estacions i, també, un record per tots aquells que s’han dedicat a la cura dels esquiadors accidentats.

Es tracta d’un museu molt recomanable si teniu una estona i passeu per Unha.

Amenities
Accessible Itinerari familiar Visites guiades

Price:

3 Euros
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Santa Eulàlia, 17-19, Unha, Lleida, Espanya

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email