Background Image
Vilac, Lleida
Specification

Per arribar al Pònt deth Camín Reiau cal agafar la carretera N-230 i, a l’alçada del quilòmetre 166.300 es baixa en direcció oest cap a la Garona, fins arribar al cap de pont situat a la banda dreta del riu.

Les restes que es conserven del pont consisteixen en els seus dos extrems. El de la banda dreta de la Garona es troba força malmès i les seves característiques força desfigurades. El del costat esquerra es troba en bastant força bon estat, ja que encara conserva 2.70 metres d’alçada i ostenta una amplada de 5.50 metres i 2.30 metres de fons entre el final del camí i la vora del riu.

També s’observen cinc metxinals de grans dimensions (30 x 30 cm els petits i de 30 x 45 cm els dos grans situats al centre del cap de pont).

La seva llargada voltaria els 25 metres.

Es tracta de murs aparellats a banda i banda mitjançant els mateixos bastiments, amb carreuons, agafats amb morter de calç i disposats en filades més o menys regulars.

Les pedres són de mida mitjana, de granit i morter de calç.

El Pònt deth Camín Reiau es troba en un bosc de ribera on dominen els xops i els verns, a 750 metres en línia recta de la població de Vilac, situada a l’est i a l’altre costat de a Garona, i aproximadament a la mateixa distància del nucli de Betlán, situat al nord-oest del pont.

Amenities
Gratuït Itinerari a peu
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Vilac, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email