Ruta en turisme per la Ribera d’Aiguamòg

Aparcament Bahns de Tredòs, Lleida
Specification
Dificultat:molt-facil

A la part mitja de la vall trobem els Banhs de Tredòs. La suavitat del relleu en aquest sector de la vall permetrà al visitants inoblidables passejades entre pins i aiguamolls.

Les aigües sulfuroses de la Val d’Aiguamog, configuren una part de la tradició banyista en aigües curatives per als aranesos, que des de sempre han vist brollar el termalisme per les muntanyes del Naut i Baish Aran.

Aquests antiquíssims banys foren recuperats l’any 1988. L’indret permet respirar pau i tranquil·litat a 1500 metres d’alçada.

Al circ de Colomèrs situat a la capçalera de la vall, hi trobem el conjunt més nombrós de llacs de l’Aran, amb més de cent estanys i estanyols. Els pics que l’envolten ratllant els 3000 m, i el magnífic paisatge granític, confereixen a la vall d’Aiguamòg una bellesa incomparable.

La pista asfaltada comença al mateix poble de Salardú durant uns 8 Km. A la cua de l’embassament d’Aiguamog trobem un àrea de picnic familiar amb abundant vegetació de ribera, faig i pi roig i on es pot fer foc.

Agradable durant la primavera, estiu i tardor. Seguint la pista arribarem als Banhs de Tredòs. Aquí s’haurà d’estacionar el cotxe i continuar la ruta fins als llacs Colomèrs, o bé a peu o bé en taxis de set places que fan la ruta fins a on arriba la pista forestal.

Si seguim la pista (únicament 4×4), arribarem fins al final de la vall, aquí fa una marcada corba i puja fins al coll de Pruedo. Des d’aquest punt podem baixar per on hem pujat o bé podem continuar fins a la ribera de Valarties, sortint a la població d’Arties.

Amenities
Primavera Estiu Tardor Fàcil Vehicle turisme Vehicle tot terreny
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aparcament Bahns de Tredòs, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email