Ruta en turisme a Varicauba

Gausac, Lleida
Specification
Dificultat:molt-facil

Us proposem una ruta en turisme a Varicauba.

El Bosc de Varicauba o Bosc de Baricauba és una autèntica meravella de la Val d’Aran. Es tracta d’un bosc d’avets d’important extensió i molt espès en algunes zones.

La Bassa d’Oles és una petita bassa, que en les primaveres i els estius plujosos es converteix en un idíl·lic llac de muntanya. També en aquest punt hi ha Centre d’Educació Ambiental adaptat per rebre grups escolars.

El punt de partida d’aquesta excursió és la població de Gausac, a tant sols un quilòmetre de Vielha. A Gausac, agafem la pista asfaltada que puja fins al bosc del Montcorbison: Varicauba.

Tres quilòmetres més ens conduiran fins a un trencall, que a la nostra esquerra agafa la pista de la Bassa d’Oles, també conegut com a La Piusa.

Són cinc quilòmetres més de pista asfaltada, trobant-se perfectament indicada la seva direcció.

Abans d’ arribar a la bassa, i a tan sols 4 quilòmetres després d’agafar el trencall trobem l’àrea de la Mair de Diu des Nhèus.

Es troba situada a un prat amb escassa vegetació arbòria però que ofereix bones vistes de la vall del barranc de Gèles i de la Garona. Si agafem el trencall a mà dreta arribarem fins al Pla Batallé o Airau Naturau deth Plan Batalhèr.

Es tracta d’una àrea de caire familiar i ben dotada d’infraestructures per al pícnic. Els faigs i els avets dispersos per tota l’àrea ofereixen ombra a les taules. Apta a l’estiu. L’àrea té els serveis de barbacoa, quinze taules i aigua potable.

A aquest punt també es pot arribar des del poble d’Aubèrt. D’aquí surt una pista asfaltada que s’ha de seguir fins arribar a una bifurcació. En aquest punt s’ha d’agafar el trencall cap a l’esquerra per arribar, després d’uns 450 m, a l’àrea recreativa.

Amenities
Primavera Estiu Tardor Hivern Fàcil Vehicle turisme
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Gausac, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email