Background Image
Salardú, Lleida
Salardú se situa sobre una plataforma pètria, el punt més alt hi fou erigit un castell medieval que vigilava l’entrada de la vall, al peu de la Bonaigua.

Donada la seva situació estratègica en l’entrada a la Vall pel Port de la Bonaigua, donà lloc a que des de l’època medieval la vila fos fortificada. Des de la seva existència ens donen detalls les restes de la muralla exterior de la fortalesa, en la que s’integrava l’església de Sant Andrèu, romànica amb detalls gòtics, i el que fos el seu baluard, el campanar de planta octogonal, un dels més bonics de la vall. A L’interior custodia una valuosa peça romànica policromada, el Crist de Salardú, del segle XII. Mereixen l’atenció les pintures al fresc del presbiteri.

Si carretegem, observarem algunes cases senyorials renaixentistes amb el seu característic ornat de labra als finestrals, i una font del segle XVIII. Restes de l’antic Portal de Pallars del segle XIII i l’emmurallat d’aquella època.

Salardú treu el cap al riu Unhola, que passa fent camí fins a trobar-se amb la Garona. Les seves aigües foren aprofitades en altres temps com a font d’energia. El caudal accionava els molins per a moldre el gra, les serradores per a treballar la fusta i les fàbriques per filar la llana.

En el Paratge dera Mòla, camí d’Aiguamoig, podrem veure en funcionament el molí de Salardú i gaudir amb el procés de l’elaboració de la farina.

Per admirar part del seu entorn natural, seguirem una pista que es dirigeix a Es Banhs de Tredòs, és una de les portes al parc nacional d’Aigüestortes pel grandiós Circ de Colomèrs i els seus infinits llacs.

No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Salardú, Lleida

Get Directions
Social Profiles
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email