Background Image
Betren, Lleida
Specification
Segles:XII, XIII i XV Estil arquitectònic:Romànic i Gòtic

Les runes de l’església de Sant Sernilh de Betrén són originals del segle XII-XIII i només en queda en peu el campanar afegit al segle XVI.

Betrén és un poble situat a 1.036 metres d’altitud i el seu conjunt està considerat com un dels llocs més bonics de la Val d’Aran.

El 30 de novembre se celebra una festa típica en aquesta localitat dedicada a Sant Sernilh.

En la part més occidental de Betrén hi trobem les runes del que fou un temple (s. XII-XIII) dedicat a Sant Senilh (Sant Saturní).

De l’edifici se’n conserven les bases dels seus murs perimetrals, tot i que el que es conserva millor és la seva esvelta torre del campanar, afegida al segle XVI, que té planta quadrada i està coronada per una coberta piramidal.

Sembla ser que el temple estava format per dues naus paral·leles i independents comunicades, només, per una porta.

La nau del costat de migdia era llarga i estreta i és d’origen romànic, probablement del segle XI. En els seus murs s’hi poden observar restes de quatre pilars adosats al mur sud, on probablement s’hi recolzaven els arcs fajones, que sustentaven la nau. També s’hi entreveu la base del campanar romànic, adosat al mur del sud.

En els segles XIV primer, i XVIII posteriorment el temple fou reformat, en una d’aquestes reformes fou quan s’hi adosà la segona nau en el costat nord de la romànica. Actualment les dues estan enfondrades i el solar s’utilitza com a cementiri.

En el mur nord, en una finestra, hi trobem un bloc de pedra rectangular, es tracta d’un friso reaprofitat, molt semblant al de Sant Pèir d’Escunhau, segurament esculpit al segle XII. Està decorat amb tres cercles d’esquerra a dreta i els dibuixos en el seu interior són: un crismó, una flor de la vida i una creu grega.

A poc metres de Sant Sernilh hi trobem la fantàstica església de Sant Esteve, del segle XII.

 

Amenities
Gratuït
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Betren, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email