Background Image

Sant Andrèu de Casau

Plaça dera Gleisa, Casau, Lleida
Call us anytime 973 641 815
Specification
Segles:XII, XV i XVII Estil arquitectònic:Romànic

L’església de Sant Andrèu de Casau és un exemple arquitectònic que posa de manifest una de les característiques pròpies del patrimoni eclesiàstic aranès: la simultaneïtat de diferents estils artístics en un mateix edifici.

Casau és un poble bonic i molt tranquil, rodejat de la natura, presidit pel Montcorbiçon i unes vistes magnífiques de Vielha.

L’església de Sant Andrèu és d’origen romànic i data del segle XII. La portada d’accés de configuració gòtica és del segle XV i la torre del campanar, erigida com la majoria de campanars aranesos és del segle XVIII.

L’edifici consta d’una nau rectangular amb volta de canó. L’absis fou substituït pel presbiteri quadrat i la porta del migdia és gòtica, amb quatre arcs de mig punt en degradació, sostinguts per semicolumnes amb dues petites bases i barbacanes gruixudes, que disposen d’un altre dels components romànic-gòtics de Sant Andrèu, el Crist Crucifixat.

El campanar de la torre és de base quadrada i molt robusta, costa de tres plantes, la inferior ocupada pel presbiteri.

La pica baptismal representa un magnífic exemplar d’iconografia romànica amb un contingut figuratiu i simbòlic acusat; a la superfície exterior del vas hi ha narrat el discurs cristià que, entre altres, es val de la simbologia dels peixos per parlar-nos de la regeneració i la immortalitat de l’ànima a través del sagrament del baptisme.

Un altre component d’origen romànic de l’església de Sant Andrèu és el Crist esculpit que trobem encastat a la part superior de la portalada d’entrada.

I, del llegat romànic de l’església de Casau, acabarem destacant en un lloc de privilegi l’escultura en talla de fusta representant la Verge Maria amb el Nen a la falda; gràcies a una recent restauració de la peça se n’ha pogut recuperar ín-tegrament la policromia original.

La resta de l’edifici religiós incorpora elements de diferents procedències històriques; hi trobem la portalada d’accés de configuració gòtica (segle XVI); la torre del campanar, erigida –com la major part dels campanars aranesos– durant el segle XVIII; i, sobretot, una magnífica col·lecció escultòrica que inclou exem-plars esplèndids d’imatgeria religiosa dels segles XVII i XVIII

Amenities
Accessible Gratuït
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Plaça dera Gleisa, Casau, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email