Sant Estèue de Montcorbau

Camin Sant Esteve - Carrèr Sant Esteve, Montcorbau, Lleida
Call us anytime 973 641 815
Specification
Segles:XV i XVIII Estil arquitectònic:Romànic - Gòtic - Barroc

L’església de Sant Estèue, a pesar dels seus orígens, ha incorporat el llegat artístic que van deixar els períodes gòtic i barroc. Però la primera cosa que observa el visitant quan s’endinsa a l’interior de l’església és el sabor popular que desprèn l’edifici, posat de manifest, sobretot, en les pintures murals del segle XVIII que s’han conservat i que recentment han estat objecte de restauració.
Del període romànic queden, com a testimonis, el tram central de la nau i la pica baptismal. Ja al segle XV, l’església de Sant Estèue va experimentar la primera gran transformació, quan va incorporar un absis poligonal gòtic que va substituir l’original romànic. L’esplendor d’un absis gòtic es posa de manifest a l’interior de l’església, on mostra la seva estructuració arquitectònica a partir de nervadures elevades i elegants que surten de terra i es reuneixen a l’anell de la cúpula que cobreix l’espai absidal.

Posteriorment, durant el període barroc, als laterals de la nau es van incorporar cinc capelles que han donat lloc a l’aspecte actual de l’església; en aquestes capelles és on es narren diversos episodis bíblics representats pictòrica-ment i on es percep l’esperit popular que comentàvem al començament.

Continuant en el segle XVIII, s’hi afegeix la torre del campanar adossada a l’absis i s’hi incorpora el pòrtic d’entrada a l’església; a la façana d’aquest pòrtic trobem encastat un cippus romà i monograma de Crist.

Amenities
Accessible Gratuït
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Camin Sant Esteve - Carrèr Sant Esteve, Montcorbau, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email