Sant Pèir ad Víncula de Bausen

Specification
Segles:XVI Estil arquitectònic:Barroc

L’església parroquial de Sant Pèir ad Víncula de Bausen és un edifici de construcció moderna, de començament del segle XVIII.

La seva bella portada principal, d’un marcat estil renaixentista, s’obre en un dels laterals. Des d’allà s’esté una terrassa oberta sobre la vall, des de la qual s’obtenen unes paronàmiques excel·lents de la zona.

L’edifici està excempt de tota solemnitat, és senzill, càlid i molt acollidor.

A la llinda de la portada hi ha gravat l’any de la seva construcció, 1709. Al costat d’aquesta inscripció hi ha un escut amb la tiara de Sant Pere sobre dues claus creuades i tres paimes.

La dovella porta renaixentista, un dels elements a destacar, duu la data de 1709.

Té una nau coberta amb volta de canó i presbiteri quadrat. A l’esquerra de la porta d’entrada hi ha encastat el fragment d’una estela cinnerària romana amb marbre, amb tres busts sota arcades. La nau única està coberta amb una volta de canó. Té una torre de dues plantes pràcticament enganxada a l’edifcii, culminada amb un magnífic capitell octogonal.

Però a més d’aquests detalls arquitectònics, l’element que té més interès del temple és potser el fragment d’estela funerària d’època romana que es pot observar al parament de la façana: és una peça de marbre fosc de 45 centímetres de llarg per 35 d’altura, on es representen en baix relleu tre sbustos, dues dones i un home, que descansen sota tres arcs de ferradura i alguns signes astrals. És una de les joies de Bausen que data del segle III.

Amenities
Accessible Gratuït
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email