Santa Maria de Vilamòs

Vilamòs, Lleida
Specification
Segles:XI-XII i XVIII Estil arquitectònic:Romànic i Neoclàssic

L’església de Santa Maria de Vilamòs consta de planta basilical de tres naus; la nau central i la lateral sud són de volta de canó; la volta lateral nord és de quart d’esfera; tota l’estructura se sustenta sobre pilars circulars rematats en una imposta llisa. L’última intervenció restauradora va posar de manifest la configuració de la maçoneria interior de l’edifici on s’observa la disposició ordenada dels carreus, molt pròpia del període romànic.

Al centre del mur sud hi ha adossada la torre campanar de l’església. Junt amb el l’església de Bossòst, són els dos únics campanars romànics que es conserven a la Vall d’Aran. La disposició d’obertures i elements decoratius del campanar de Vilamòs són plenament romànics tal com ho demostren els finestrals de mig punt adovellats i les lesenes que recorren el cos de la torre.

Ja en el període gòtic s’hi incorporà la capçalera absidal i es va substituir l’original romànica per un absis poligonal. La porta d’accés al temple, originàriament situada al mur sud, continua situada al mur de ponent i és de datació moderna (any 1816).

Un dels atractius artístics més interessants de l’església de Santa Maria de Vilamòs són les làpides funeràries romanes que continuen encastades en diferents àmbits murals; hi destaquen sobretot les que hi ha a la torre del campanar i que es poden veure des de l’exterior.

Amenities
Accessible Gratuït
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Vilamòs, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email