Background Image

Saubaga, un passeig pel Baish Aran

Bossòst, Lleida
Specification
Dificultat:moderada Desnivell:450m Durada:2h 40' Tipus de recorregut:Circular
L’itinerari de la Saubaga porta al caminant per antigues sengles i pistes a conèixer les proximitats de Bossòst, podent gaudir d’un bonic paisatge amb vegetació variada, típica del pis ontano… avellaners, roures, verns, aurons i de camí al Portilhon, boscos de faig i avet blanc, amb excel·lents vistes del Tuc dera Entecada i el Tuc de Miedia i, a sobre de Bossòst, de la Sèrra deth Montlude.

Se surt del pati de la torre de la Glèisa de Santa Maria de Bossòst i es puja pel carrer Sant Joan Crisòstom tot atravessant el poble cap a la muntanya per estrets carrers fins arribar a la Capella de Sant Joan Crisòstom.

És imprescindible passejar per aquesta població, així com visitar l’església romànica de Santa Maria de Bossòst (s. XII), una de les més boniques mostres de pur estil romànic aranès.

Al voltant de Bossòst es poden trobar 6 ermites (antigament n’eren 7). Segons diu la tradició, van ser construïdes per preservar la població de les epidèmies del còlera i la pesta.

Creuant el riu Garona es troba l’antic “bocart” o safareig de mineral. El mineral en brut es transportava mitjançant un sistema telefèric per cable aeri, amb una caiguda de 610m de desnivell i un recorregut de 2.200m de distància, procedent de la Mina Victòria.

Es continua fins una bifurcació amb indicador i es pren la direcció “Itinerari de Saubaga” al costat del barranc de Casteràs.

Seguint costa amunt, s’abandona la pista i seguim endavant per un sender poc evident, entre el prat i el barranc, arribant poc després a una senda més definida.

A la pròxima bifurcació anem cap a l’esquerra per un camí empedrat i un bosc d’avellaners. Se suavitza l’ascens per canviar de vessant i el camí s’eixampla.

Després de diversos barrancs i bordes rehabilitades arribem a l’encreuament amb la pista forestal que ve del Portilhon.

Prenem la pista a l’esquerra i seguim els indicadors i el PR. Comença un descens suau fins a l’encreuament que indica “Camin de Saubaga, Bossòst”.

Continuem per aquesta senda que baixa aixecada per un talús (compte a la primavera i a la tardor) i arribem a la carretera del Portilhon que s’abordarà en dues ocasions.

Es recupera la senda a mà esquerra seguint les marques de PR que porten, després de creuar el barranc de Samonera de nou al poble de Bossòst.

Amenities
Primavera Estiu Tardor Hivern Moderada Rural
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Bossòst, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email