Background Image
Arties, Lleida
Specification
Dificultat:moderada

El Setau Sagèth es una travessa que transcorre integrament a la Val d’Aran. Es un recorregut per la història de la Val a través dels pobles, riberes i colls que han vist passar a miners, pastors de la transhumància i comerç amb l’ajuda de mules.

La primera part recorre pels camins que desde anys enrere unia els pobles dels costats de les muntanyes i que dóna opció a conèixer el patrimoni cultural de Aran a través d’aquests.

Val d’Aran, territori miner. A finals del segle XVIII ja es parlava de explotacions de mineral, i és a finals del XIX quan comencen les extraccions mineres, que es mantenen fins al 1953. La Val de Torán i la zona de Liat mantenen restes d’aquella època que va crea camins a valls i collats.

Camins de transhumància, per on passaven els ramats d’Aragó a les pastures araneses de Valarties i Colomers. Zona de grans llacs de Mar i Tort de Rius que pertanyen al Parc Nacional de Aigüestortes i Llac de Sant Maurici, d’una bellesa excepcional.

El Port de Vielha, la via natural d’entrada i sortida de la Val, abans de la construcció del Túnel de Vielha i utilitzada durant molts segles per els habitants d’aquetes valls.

Al 1998 el Conselh Generau d’Aran amb col·laboracions amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya realitzaven el marcatge i senyalització dels camins de Aran, que constitueixen ara la base del recorregut del Setau Sagèth.

Podeu obtenir més informació a www.setausageth.com .

Amenities
Primavera Estiu Tardor Hivern Moderada Trekking Rural
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Arties, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email