Background Image
Camin Reiau, Bossòst, Lleida
Specification

El Tor de Miei Bòsc és una torre que es troba emplaçada a la riba dreta de la Garona i defensava el territori de Bossòst controlant les principals vies de penetració del Bash Aran, la vall del riu i Eth Portilhon.

Por accedir al jaciment cal prendre la carretera N-230 i a l’alçada del punt quilomètric 178 es travessa el Pont de Hèr sobre la Garona, prenent-se un camí que transcorre per la banda dreta del riu durant, aproximadament, un quilòmetre fins arribar als peus d’una gran roca, la qual cal rodejar i accedir-hi per la seva banda nord-est, camp a través.

Per l’altra banda de la Garona passa la carretera N-230 que, en aquest tros del seu traçat se superposa a l’antic Camin Reiau el qual sempre s’ha relacionat amb l’antiga via romana que travessaria la Val d’Aran, comunicant Lugdunum Convernarium amb Aeso.

Encara es poden observar les dimensions de la base de la torre, que oscil·larien en una planta d’aproximadament 4x4m, sobre la que es conserva tot l’enderroc de les parets cobrint una part de les mateixes que tindrien al voltant d’un metre i mig d’alçada.

Les estructures són fetes de pedra de granit i morter de calç, els murs són aparellats a banda i banda mitjançant els mateixos bastiments amb carreuons agafats amb morter de calç en filades més o menys regulars.

El Tor de Miei Bòsc es troba situada en un florament rocós voltat de bosc caducifoli on predominen els freixes, els roures, til·lers i faigs.

Amenities
Gratuït Itinerari a peu
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Camin Reiau, Bossòst, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email