Background Image
Unha, Lleida
Error: Cannot retrive photos from Instagram
A les immediacions de Salardú podem conèixer Unha, un poble tradicional on els hagi. Amb 60 habitants té una forta personalitat, i se situa a la confluència de la Unhòla amb la Garona, sota el Pui d’Unha (2.200m) contrafort oriental de la serra d’Arenho.

Çò Brastet és una de les construccions nobil·liàries més notables d’Aran (1580). Del segle XVI per la seva fàbrica combinaren mamposteria amb cadires; té elements defensius com saeteres i matacans, que denoten la seva condició de casa fortificada, i profussió d’ornaments com escuts nobil·liaris, finestres renaixentistes o brancals esculpits.

L’església de Santa Eulària (s. XII), romànica, és similar a les seves homòlogues d’Arties i Tredòs, però amb un campanar menys espectacular i molt més recent, del segle XVIII. És l’única església de la vall que conserva frescs romànics original en el seu àbsis central. Les seves dues piles baptismals del temple també són romàniques… es pensa que una d’elles, d’immersió, és un sarcòfag reutilitzat. Té una planta irregular i dimensions reduides, dividida en treus naus desiguals de pilars circulars que sostenen arcs de mig punt des d’on arranque les voltes de la coberta.

No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Unha, Lleida

Get Directions
Social Profiles
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email