Background Image
Via Ferrada Poi Unha
Primavera, estiu i tardor.
Specification
Dificultat:K4 Força:4 Psicològic:3 Resistència:4 Equipament:1 Terreny:4 Temps Accés:25' Temps Recorregut:2h Temps Retorn:1h 15' Longitud Equipat:775m Longitud Total:5.78km Desnivell Equipat:433m Desnivell Total:647m Panxes:2 Ponts:3 Tirolina:0 Cara:Sud

La Via ferrada Unha (també coneguda com via ferrata Unha o Poi d’Unha) té un nivell K4 i un llarg itinerari de quasi 800 metres de longitud que puja fins a l’alta muntanya, orientada al sud.

Disposa d’una dificultat progressiva pel que és apta tan per les persones experimentades com per aquelles que s’hi inicien i, fins i tot, nens.

Es triga uns 25 minuts per accedir-hi des del poble d’Unha, el recorregut és d’unes 2 hores i el temps de retorn d’1h i 15 minuts.

Com arribar-hi?

Podem aparcar en el pàrquing d’Unha, on s’hi troba un panell informatiu i els indicadors d’aproximació al costat de la font de la població. A través d’un dels surtidors hi emana aigua no tractada, pel que omplirem la cantimplora en el de la dreta, que sí que ho està.

L’aproximació té força pendent i és un bon inici per entrar en calor. Només cal seguir els indicadors i marques de pintura taronja. En arribar a la primera tartera creuem a la dreta i deixem el camí que serà per on vindrem de tornada. Més endavant ens trobem una altra tartera just a l’inici de la via ferrada, lloc on ens podrem equipar.

El recorregut

Via Ferrada Unha

El primer tram ha estat pensat per iniciació, fent-la ideal per una primera presa de contacte amb les vies ferrades o per dur-hi els nens, amb una alçada mínima de més d’1.20 metres i un recorregut de 150 metres. Les preses són abundants i properes.

Hi trobem dos ponts, el primer tibetà, i el segon nepalí, just després d’uns 10 metres. Poden esquivar-se si no es volen creuar.

El segon tram o tram intermig té un recorregut de 250 metres de longitud i és aquí on hi trobem les primeres dificultats com una paret vertical i en lleuger desplom en un tram de 30 metres molt estètic. Aquest pas ens apropa a la característica escala en espiral, que també pot evitar-se per l’esquerra, i que és la icona de la via, però ni molt menys el pas més complicat.

Una mica més amunt s’hi troba el Mirador dels Voltors, una balconada natural amb vistes a tota la vall.

Aquest segon tram acaba després de passar un pont tibetà d’uns 13 metres que pot evitar-se per sota, des d’on poden veure’s unes magnífiques vistes a l’oest amb l’Aneto i les seves neus perpètues com a protagonistes. Després del pont, a l’esquerra hi ha una via d’escapada. Si seguim amunt començarem el tercer tram.

El tercer tram o darrer tram és el més aeri, amb una longitud equipada de 350 metres és el tram més llarg. La zona més exigent és una llarga placa d’uns 100 metreds aèria i amb alguna zona desplomada. La bona equipació i els bons anclatges a la paret fan que sigui més fàcil del que pugui semblar des de baix.

La sortida de la via es fa per una escala inclinada.

La tornada

La tornada és llarga i passa per zones amb força pendent i herba. Ull en cas que plogui o hi hagi neu ja que pot complicar-se.

Per a baixar-vos els fitxers cal que us hagueu registrat en el portal - Para descargar ficheros tienes que haberte registrado en el portal

Amenities
Iniciació Ideal per a infants Gratuïta
1 Review

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Via Ferrada Poi Unha

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email