Background Image
Vilamòs, Lleida
Call us anytime 973 64 07 39
info@vilamos.es
Passat el Pont d’Arròs entrem al Baish Aran tot trobant Vilamòs, vila catalogada com la localitat és antiga de la vall. Les cases semblen apinyar-se les unes contra les altres a la dreta del riu Garona.

A l’entrada del nucli de Vilamòs s’ubica la vella i rústica ermita de Sant Miquèu, del segle X, amb capçalera romànica de gust lombard.

En el punt culminant del poble s’erigeix l’església de Santa Maria, dels segles X-XII, templària en origen. La torre és exenta, i evota els campanars de la Vall de Boí.

Podem visitar l’ecomuseu Çò de Joanchiquet, un tradicional conjunt d’edificacions que ens transporten als ambients característics de les grans casones araneses de principis del segle XI: vivenda principal, dos estables, un galliner, una corralina… distribuït tot entorn a un espaiós pati interior.

Diversos caminets comuniquen amb llocs de contemplació grata per la seva bellesa paissatgística, com són l’avetal de Peguera i l’Artiga de Varradòs, el Pla d’Uxera i els llacs d’Estanhol, Long de Vilamòs i Redó, cubetes glaciars situades a més de 2.300m d’altitud.

La mateixa carretera d’accés es perllonga sobre les vessants de la muntanya d’Uishèra per arribar a Arres de Jos i Arres de Sus.

No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Vilamòs, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email