Background Image

Vores de la Garona per la Naut Aran

Plaça Major, Gessa, Lleida
Specification
Dificultat:facil Durada:2h 30' Tipus de recorregut:Circular

Els bells pobles que es recorren mereixen dedicar un temps, perquè amb o sense monuments, no hi ha cap poble a la Val d’Aran que no ens sorprengui.

Tan el camí d’anada, més assolellat, on acompanya una vegetació més arbustiva entre prats de pastura, amb esbarzers, arbossos i aranyoners, és tan entretingut i atractiu com el de la tornada, per la vessant ombrívola entre boscos de pollancres, freixes i aurons, on abunda el boix, les mareselves i les maduixes silvestres.

Tot i que sembli llarg es fa curt per la seva varietat de temes a veure.

Es comença a la Plaça Major de Gessa i es baixa pel carrer de l’església fins al Barranc de Corilha. Es creua el pont seguint la direcció del G-211 cap a Arties. El camí flanqueja per la solana que va paral·lel a la carretera i que s’uneix a ella gairebé a l’entrada d’Arties.

És recomanable visitar a Arties la Glèisa romànica de Santa Maria, la Plaça Urtau, el monument i ermita dedicats al Senyor Gaspar de Portolà, la Glèisa de Sant Joan (on s’hi fan interessants exposicions) i el recinte dels óssos.

Sense creuar la C-28 se segueix per ella fin a la Glèisa de Sant Joan i es continua pel carrer paral·lel a la C-28 fins a enllaçar al final de les cases amb una pista de terra que, sense grans desnivells, arriba a Garòs.

Anem pel Carrèr deth Solei fins a la Plaça Major i per la primera a l’esquerra, pel Carrèr de Poladeres fins a creuar la C-28 pel pont de pedra sobre la Garona, que ens porta per una pista forestal: “Camin Reiau” i el G-211-1.

Es remunta per l’altre vessant fins al poble d’Arties, havent deixar a la dreta un antic forn de calç i les runes dels Banys d’Arties.

Creuem l’Arriu Valarties i per l’esquerra s’arriba a la Plaça Ortau. Sense creuar la Garona es voreja pel Carrèr dera Mòla fins que se surt del poble.

Continuen endavant, sense creuar el pont, deixant a la dreta la central hidroelèctrica d’Arties. Pugem per una pista i passada una casa a la dreta, la pista es converteix en un sender encantador fins a la pista forestal de Mont-romies.

L’indicador porta a l’esquerra per creuar el riu Garona i remuntar fins i tot Gèssa pel Barranc de Corilha.

Amenities
Primavera Estiu Tardor Hivern Fàcil Rural
No Reviews

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Plaça Major, Gessa, Lleida

Get Directions
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email